Общуване с Бога

Прочит: 1 Солунци 5:12-18

 

„Защото където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“

                                                                           (Матей 18:20)

 

Вечер, когато слънцето залязва и съм свършила всичките си задължения, усещам прекрасно чувство на очакване. Зная, че всеки момент телефонът ще звънне – време е за разговор с моята приятелка Олга. Всяка вечер с нея се молим по телефона.

В началото, когато повярвах, не можех да разбера смисъла на молитвата. Чудех се защо трябва да се моля, след като Бог знае всичко. Той ще извърши това, което е най-добро за мен. Все пак, аз съм човек и мога да поискам нещо неправилно.

С времето започнах да чувствам нужда да се моля. Когато реших да се моля и с други хора, молитвата стана необходимост. Спрях да се питам защо трябва да казвам каквото и да било на всезнаещия Бог. Просто чувствах нужда от общение с Него.

С Олга се молим заедно от пет години. Семействата ни знаят за този наш навик и често искат да се застъпим пред Бога за някоя нужда. Молим се със съзнанието, че имаме огромна привилегия – да се обръщаме към Създателя на света и да общуваме с Него. Исус казва: „Защото където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях“.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че винаги можем да общуваме с Теб в молитва. Амин.

 

Мисъл за деня: Нуждаем се от молитва, защото имаме нужда да общуваме с Бога.

Галина Самсън (Русия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ МОЛЯТ ЗА МЕН ДНЕС.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply