Очакване

Прочит: Исая 40:28-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си…“

(Исая 40:31)

 

Мразя да чакам. За мен това е загуба на време. Искам самолетът да излети, когато седна. Искам сервитьорът да ми донесе храната веднага щом я поръчам. Чакането ме изнервя и даже ме отчайва.

Когато домът ми пострада от урагана „Ирма“, племенникът ми каза, че ще се погрижи за щетите, но две седмици по-късно не беше започнал. Тъй като щетите не бяха толкова големи, очаквах, че ще стане по-бързо. Истинският проблем беше, че трябваше да чакам. През това време обаче осъзнах, че чрез пророк Исая Господ ни казва, че чакането може да е добро нещо. Пророкът заявява: „онези, които чакат Господа, ще подновят силата си“.

Промяната на гледната ми точка от нетърпеливо чакане към очакване на Господа ме научи, че Той действа, докато аз чакам. Очите ми се отвориха за многото дарове, които Бог ми е подарил, докато ме е учил да чакам, например силата и усещането за смисъл в живота. Бог действа не по нашия график. Ако сме отворени за това Негово действие, докато чакаме, Той ще ни благослови и оформи така, че да Му бъдем угодни.

 

Молитва: Отче, учи ни да очакваме Теб. Помагай ни да знаем, че винаги действаш за наше добро. Амин.

 

Мисъл за деня: Очакването на Господа не е загуба на време.

Бертил Лавист-Читик (Холандия)

 

Да се молим за: МИР ЗА НЯКОЙ, КОЙТО Е В ТРЕВОЖНО ОЧАКВАНЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply