Очистване

Прочит: Римляни 6:1-14

 

„Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен.“

                                                                                 (Псалм 51:10)

 

Съвсем скоро преживяхме последствията от урагана, който връхлетя нашия регион. Дърветата бяха обрулени от бурни ветрове, които оставиха след себе си счупени клони навсякъде из двора. Часове наред ги събирах и изхвърлях. Точно когато си мислех, че съм събрал всичко, се обърнах, за да видя от другата страна още.

Замислих се, че грехът оставя подобни следи в живота ни. Трудно е да видим истинската си същност. Понякога се вглеждаме в себе си, но не я виждаме такава, каквато е. Просто се нуждаем от нова перспектива. Честото преосмисляне на постъпките ни помага да изчистим повече остатъци от греха в живота си.

Добрата новина е, че Бог ни помага да погледнем на себе си и на своя живот с нов поглед и отваря нашите сърца. Когато „съберем“ грешките и недостатъците си и ги предадем на Него, Той изчиства живота ни. Както жителите на нашия град почистиха всички боклуци, които бурята остави зад себе си, Бог премахва от нас греховете ни завинаги.

 

Молитва: Помогни ни, Боже, да погледнем на живота си с искрено желание за промяна и да признаем пред Теб греховете си, за да ни очистиш. Покажи ни нов път, по който да тръгнем. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ни изчисти от греха.

Джоуи Йоу (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ С НЯКАКЪВ ПОСТОЯНЕН ГРЯХ В ЖИВОТА СИ.

Остави коментар

Live Reply