Онези, които чакат Господа

Прочит: Римляни 12:4-12

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Всеки ми казваше, че да вляза в един от най-добрите медицински колежи в Пуерто Рико, няма да е лесно. Въпреки това аз бях добра ученичка и вярвах в Бога, затова без съмнение кандидатствах. Знаех, че съревнованието ще е сериозно.

Помня деня, в който ме приеха. Татко ми подаде големия плик, в който имаше писмо. То започваше с „Поздравления!“. С татко се разплакахме и коленичихме, за да благодарим на Бога. щях да стана първият лекар в семейството.

Но тепърва трябваше да премина през много трудности. Още първата година имаше опасност да не завърша класа по анатомия. В края на втората се наложи да отложа изпитите си, защото не успях да довърша една курсова работа, затова започнах трети курс по-късно.

През цялото това време се научих да се доверявам изцяло на Бога. Сега, когато съм в трети курс, истински разбирам какво е да чакаш Господа, силата ти да се подновява и да се издигаш с крила като орел. Независимо от трудностите аз мога да продължавам напред, защото Бог е винаги до мен, за да ме защитава и води.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си с нас при всякакви обстоятелства. Води ни и ни давай мир. Амин.

 

Мисъл за деня: Всяко ново изпитание може да поднови вярата ми в Бога.

Далимар Панел Диас (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ ПО МЕДИЦИНА.

 

 

Остави коментар

Live Reply