Опасни корени

Прочит: Матей 13:24-30

 

„… по милост Господня ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин…“

(Плачът на Йеремия 3:22-23)

 

От няколко години в градината ми растат диви теменужки. В един момент осъзнах, че тези красиви цветя са всъщност плевели – те изсмукваха почвените сокове, необходими за подправките, които отглеждах. Бях се подмамила от красотата на теменужките, което нарушаваше баланса на моята градина.

Грехът също понякога идва в живота ни „в добра опаковка“ и привидно безопасен. С времето обаче той изсмуква духовните ни жизнени сокове. Замислих се: По какъв начин съм навредила на духовния си живот, като съм допуснала грехът да пусне корен в мен? Под каква изкусителна форма се е появил в живота ми? Установих, че всичко започва, когато си помисля, че съм си достатъчна. Все по-рядко търся Божието водителство и все по-често забравям да чета Библията.

За щастие, щедростта на Бога се подновява всяка сутрин, както и Неговата прошка. Също както аз изкорених теменужките, за да осигуря пълноценен живот на останалите растения в градината, всички ние можем с Божията помощ да променим своето поведение и да не допускаме корените на греха.

 

Молитва: Милостиви Боже, прости ни грешките. Помогни ни да изкореним греха от сърцата и умовете си и да бъдем Твои свидетели с думи и дела. Амин.

 

Мисъл за деня: Как решенията, които вземам, определят духовния ми растеж?

Лин Джеймисън (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply