Опитай с малко доброта

Прочит: 2 Петр. 1:1-8

 

„Той ти е показал, човече, какво е доброто; и какво иска Господ от теб: не е ли да вършиш праведното, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог?“

(Михей 6:8)

 

Преди много години служех на кораб влекач. Едно от задълженията ми беше хвърлянето на огромните тежки въжета, при което трябваше да уцеля железния стълб и да намотая достатъчно здраво въжето около него. Неправилното изпълнение на тази важна задача винаги ядосваше капитаните, защото понякога те се принуждаваха да направят допълнителен кръг. Разбира се, в началото не можех да се справя добре, но един ден получих ценен съвет от човек с много опит. „Не се опитвай да уцелваш стълба като с ласо – ми каза той. – Просто хвърли въжето върху него и то ще си отиде на мястото.“ Съветът определено ми помогна.

Тази история  ми даде повод да се замисля за опитите си да „хвана с ласо“ невярващите хора, за да ги заведа при Бога. Днешният библейски стих ни казва, че не това иска Господ от нас. Нека си припомним какъв беше подходът на Исус към хората. Той ги привличаше при Себе Си, изцеляваше болните и се грижеше за нуждаещите се.

Разбира се, че е добре да каним хората в църквата и да им споделяме Благата вест, но в повечето случаи най-добрият начин да ги заведем при Христос е да им покажем своята доброта и грижа и да оставим Святият Дух да ни упътва по-нататък.

 

Молитва: Господи, води ни, когато споделяме Твоята любов на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да следвам водителството на Святия Дух?

Скот Виренга (Мичигън)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В КОРАБОПЛАВАНЕТО.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply