Орхидеи за Каролин

Прочит: Псалм 105:1-6

„Но ако оттам потърсите Господа, вашия Бог, всеки от вас ще Го намери, ако Го потърси с цялото си сърце и с цялата си душа.“
(Второзаконие 4:29)

След сърдечната трансплантация, която преживях, започнах да живея по-спокойно и да се радвам на чудесата, които се случват всеки ден. Когато се събудих след операцията, мама ме попита какво искам, като се прибера. Отвърнах: „Орхидея“. У мен се беше породило желанието да науча повече неща за тези цветя и да се грижа за нещо, докато се възстановявам. Когато си отидох вкъщи, намерих прекрасна червена орхидея от мама. Научих се как да я отглеждам и това ме караше да се усмихвам.
Следващата година получих писмо от брата на моя донор и с него започнахме да си говорим. Това продължи няколко месеца. Разбрах, че сестра му Каролин е спасила няколко живота, дарявайки своите органи. Казах на брата ѝ, че искам за рождения ѝ ден да сложа цветя в църквата в нейна памет. Той сподели, че Каролин е обичала цветя, особено орхидеите, които е отглеждала в двора. В този момент и двамата знаехме, че Бог и Каролин ни изпращат знак, че всичко е наред.
От трансплантацията минаха три години и аз продължавам да събирам орхидеи в памет на Каролин. Във всеки един ден от новия живот, който Бог и тя ми подариха, търся всички малки знаци, които Бог ми дава.

Молитва: Небесни Отче, когато не виждаме изходен път, помогни ни да не губим вяра в Теб и да търсим Твоето водителство. Амин.

Мисъл за деня: Ако сме наблюдателни, ще виждаме малки чудеса всеки ден.
Даяна Нестор (Пенсилвания, САЩ)

Да се молим за: ДОНОРИТЕ НА ОРГАНИ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply