Ориентир

Прочит: Михей 6:6-8

 

„… какво иска Господ от теб: не е ли да вършиш праведното, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог?“

(Михей 6:8)

 

Обяснявах на един човек къде се намира определен магазин, а той попита: „От дясната страна на улицата ли е, или от лявата?“. Отговорих, че това зависи от посоката, от която е тръгнал: „Ако тръгнеш от захарната фабрика, магазинът се пада вляво“. Явно това не помогна, затова обобщих, че въпросният магазин е от западната страна на улицата. Четирите посоки на света не зависят от нашия маршрут, те са фиксирани и ние се ориентираме по тях.

Някои неща в живота ни зависят от нашия избор: дрехи, храна, хоби, но като християни, сме длъжни да проявяваме търпение, честност и справедливост. Исус ни призовава да бъдем милостиви, да търсим мир и да сме верни на Бога във всякакви ситуации. Както компасът е задължителен ориентир за посоките, така и ние имаме ориентир, който трябва да следваме – Христовия пример.

 

Молитва: Благодарим Ти, святи Боже, за всички възможности, които ни предоставяш. Помагай ни да следваме Христовия пример. Молим се, както Той ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Исус ме призовава към живот, изпълнен с мир, милост и правда.

Филип Райс (Мичигън)

 

Да се молим за: НОВИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ В ЦЪРКВАТА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply