Още една глътка

Прочит: Йоан 4:7-15

 

„… насища жадна душа и гладна душа изпълва с блага.“

(Псалм 107:9)

 

Молитвената ми партньорка живее в друг щат. Когато бяхме в един град, се молехме заедно всяка седмица. През годините тя се премести три пъти в три различни щата и затова започнахме да се молим по телефона. Сега сме толкова заети, че и това не можем да правим често, но си пишем и споделяме молитвените си нужди. Говорим си за нещата, които ни вълнуват, и после се молим за тези, които сме си набелязали.

При последния разговор си казахме, че общото ни време утолява нашата жажда. И двете се засмяхме на думите на моята приятелка: „Имаме нужда от нова глътка“. Псалм 107:9 ни казва, че Бог насища жадната душа.

Не е нужно молитвата да е сложна или да следва определен модел. Просто трябва да разговаряме с Бога като с приятел, да отидем при Твореца с искреност и готовност да споделим своите грижи. Когато с приятелката ми си кажем довиждане, и двете знаем, че можем да продължим този разговор с Бога.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за приятелите, които ни помагат да прекарваме време в Твоето присъствие и да намираме мир в силата на Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата ме свързва с хората и с Бога.

Кети Гейлърд (Уисконсин, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ДАЛЕЧ ЕДИН ОТ ДРУГ.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

Остави коментар

Live Reply