Основни истини

Прочит: Лука 12:22-28

 

„И кой от вас може с грижа за себе си да прибави един лакът към ръста си?“

(Лука 12:25)

 

За 25 години, в които чета „Духовна манна“, съм забелязал, че любими теми и библейски пасажи се появяват често. Лука 12 е един от тях. Преди си мислех, че предпочитанието към определени стихове е недостатък, защото оставя на заден план други, но после осъзнах, че има такива стихове, които ни говорят по уникален начин и в същото време са универсални.

Днешните думи от Лука са за притеснението, с което всички се опитваме да се справим. Словото ни казва, че земните ни грижи са нищожни пред грижата за небесните неща. Когато четем тази глава, чувстваме мир, намираме отговори и се подновява вярата ни в Божията грижа. Думите от Лука се превръщат във важно християнско послание, което трябва да споделяме, защото едно от основните неща, към които сме призовани, е да се доверяваме на Бога.

 

Молитва: Боже, Извор на любов, помогни ни да виждаме по-голямата картина, а не да ставаме зависими от земните грижи. Учи ни да се стремим към нещата, които имат истинска стойност – любовта ни към Теб и към ближните. Амин.

 

Мисъл за деня: Въпреки тревогите мога да се доверя на Божията грижа.

Андрю Билингс (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ СТРАХУВА ЗА БЪДЕЩЕТО.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply