Остатъци

Прочит: Второзаконие 26:1-10

 

„А Бог е силен да преумножи на вас всякакво благо така, че като имате винаги и във всичко това, което е достатъчно във всяко отношение, да изобилвате във всяко добро дело.“

                                                                               (2 Коринтяни 9:8)

 

Често сервирам на семейството си едно и също ястие няколко пъти, за да имам малко време за себе си. Когато се яде за първи път, то е много вкусно, но винаги когато го сервирам отново, имам усещането, че не давам най-доброто.

Понякога чувствам, че се храня с остатъци. Просто „вмествам“ Бога в ежедневието си, вместо да отделя специално време за Него. Сутрин Му благодаря набързо за новия изгрев, вместо през целия ден да Му отдавам почит. Не всеки ден чета Библията.

Както храната, която готвим, храни телата ни, така и Божието слово храни нашите души, а няма по-добро от приемането на прясна и свежа храна всеки ден.

За съжаление, и на Бога предлагам остатъци. Първо се съобразявам със своите желания и разбирания, а Неговата воля е допълнителен план, ако моят не сработи. Господ заповяда на израилтяните да дават най-добрите плодове от всичко, което имат, защото всяко благословение идва от Него. Когато даваме на Бога най-доброто, ние признаваме, че Той е Господар на нашия живот. Така никога няма да забравим какво чудо е да имаме такъв Бог и ще следваме смело Неговата воля.

 

Молитва: О, Боже, нека първо търсим Теб и Твоето царство и нека не се колебаем да Ти принесем най-доброто. Амин.

 

Мисъл за деня: Никога не сме прекалено заети, за да прекараме време с Бога.

Джийн Бонин (Канада)

 

Да се молим за: ГОТВАЧИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply