Освободи място

Прочит: Матей 11:28-30

„На зелени пасбища ме успокоява; при тихи води ме завежда.“
(Псалм 23:2)

По време на богослужението на последния младежки лагер помолих трима човека да излязат отпред. Казах им да се наредят според това колко са заети. Най-заетият от тримата трябваше да държи две огромни кутии, следващият взе няколко книги, а най-свободният остана с празни ръце. Казах и на тримата, че трябва да хванат топката, която ще им хвърля. Само двама успяха. Обясних им, че топката символизира възможностите, които Бог ни дава, и че ако са прекалено заети, няма да успеят да се възползват от тях.
Същия ден, когато се прибрах у дома, осъзнах колко зает със самият аз. Ръцете ми са постоянно пълни – училище, скаутската организация, хор, музикална група, църква. Имаме контрол над повечето от нещата в живота си и когато освободим малко място и позволим на Бога да ни даде почивка, ще можем да се възползваме от възможностите, които Той ни предоставя постоянно.

Молитва: Боже на почивката, учи ни как да се разтоварваме и да си почиваме в Тебе, за да не пропускаме благоприятните възможности, които ни даваш. Амин.

Мисъл за деня: От какво мога да се откажа, за да се възползвам от възможностите, които Бог ми дава?
Тимъти Сандридж (Вирджиния, САЩ)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА СТРЕСИРАНИ ОТ АНГАЖИМЕНТИ.

Остави коментар

Live Reply