От смърт към живот

Прочит: Йоан 5:24-26

 

„… който слуша Моето учение и вярва в Този, Който ме е пратил (…) няма да дойде на съд, но е преминал от смърт към живот.“

                                                                                   (Йоан 5:24)

 

Грижех се за сестра си Джозефин, която беше хронично болна. В продължение на две седмици показвах любовта си към нея, като я изслушвах, помагах ѝ да се храни и я уверявах, че Бог е близо и няма да я изостави.

При едно от посещенията в болницата сестрите ме помолиха да остана и след времето за свиждане. Бях щастлива, че имам повече време да бъда с моята обична сестра. Тя ме помоли да ѝ помогна да си вземе душ. Докато я водех към банята и я обличах, за да си легне след това, си повтарях, че тя ще се оправи. Когато легна, Джозефин ми прошепна: „Вайълет, сега можеш да тръгваш. Бог да те благослови“.

По пътя към вкъщи ми се обадиха от болницата. Когато отидох там, ми казаха, че сестра ми е починала малко след като съм си тръгнала. Въпреки силната болка, която чувствах от тази загуба, последните думи, които чух от сестра ми, бяха едно утешение за мен.

 Не съм си мислела, че ще чуя нечии последни думи, и си спомнях как в неделното училище ни учеха за последните думи на Исус. Той предаде духа Си в ръцете на Отец. Всеки, който вярва в Него, може да се изправи пред смъртта с увереност, че скоро ще бъде в обятията на Бога.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето обещание, че в Исус Христос имаме вечен живот с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Смъртта няма последната дума, защото Бог ни дарява вечен живот.

Вайълет Мутаса (Зимбабве)

 

Да се молим за: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply