От страх към сила

Прочит: Псалм 91:14-16

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Покойният ми съпруг беше едва на тридесет, когато се разболя от тежкото заболяване, което за 24 години го парализира напълно. Тогава не знаех какво предстои и как да се справя с това изпитание. Щях ли да имам възможност да работя, за да издържам семейството? Какво щеше да се случи с нашите деца? С всяка изминала година болестта на мъжа ми се влошаваше и трудностите ставаха все по-големи.

Това, което ни утешаваше, беше благословението да се приближаваме заедно към Бога. Ние се молехме за изцеление, което никога не дочакахме, но през цялото време чувствахме Божието присъствие сред нас. Със съпруга ми се обичахме много и заедно бяхме по-силни. Бог ни помогна да се справим финансово и никога не ни изостави.

Животът не винаги е лесен, но можем да се доверим на любящия Бог, Който ни е обещал винаги да бъде с нас.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни обичаш. Помагай ни да възлагаме надеждата си на Теб и да не се съмняваме, че Ти ще ни помагаш в трудните моменти. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме изплашени, Бог ни призовава да се молим.

Ейми Андерсън (Минесота)

 

Да се молим за: ХОРАТА, ПРИКОВАНИ НА ЛЕГЛО, И ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ.

Остави коментар

Live Reply