От вътре навън

Прочит: 2 Коринтяни 4:16-18

 

„Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен.“

(Псалм 51:10)

 

В света на музикалните инструменти топлият и богат звук на тромбона няма аналог, поне по мое мнение. При специални грижи тромбонът може да служи вярно на един музикант през целия му живот. Преди известно време намерих стар тромбон, който беше изоставен и беше хванал слой ръжда, която го разяждаше от вътре навън. Когато ръждата излезе на повърхността, инструментът трябва да се изхвърли, защото става непотребен.

Ние, хората, не хващаме ръжда, но сме подвластни на куп неща, които рано или късно ни напомнят колко са крехки телата ни. Апостол Павел ни казва, че макар външният човек да тлее, вътрешният всеки ден се подновява. Чрез библейското изучаване, молитвата и желанието да прославяме Бога ние възпитаваме един живот на вярност и покорство. Ако храним своите души, ще наследим вечен живот. Ако обаче изоставим духовното си състояние, ръждата на земната преходност бавно ще ни съсипе.

Няма надежда за ръждясалия музикален инструмент. За щастие, ако духовният ни живот изостава, имаме надежда. Бог ни обещава прошка, ако изповядаме греховете си и се обърнем към Него с разкаяно сърце. Той може да ни очисти от всяка неправда (1 Йоан. 1:9).

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята милост и любяща грижа. Помагай ни да полагаме грижа за духовното си състояние, като прекарваме повече време с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог възстановява духа ми всеки ден.

Джейкъб Шнайдър (Мериленд)

 

Да се молим за: МУЗИКАНТИТЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply