Отговори

Прочит: Матей 7:7-11

„И всичко, което поискате в молитва, като вярвате, ще получите.“
(Матей 21:22)

След като се пенсионирах като президент и изпълнителен директор на една компания, работата започна да ми липсва. За да запълня тази липса, започнах да се моля Бог да ми покаже как да Му служа в свободното време, с което разполагах. Тогава, по време на една възкресенска служба, Бог ме вдъхнови да започна да изработвам разделители за книги за затворниците. Тяхната цел беше да успокояват тези хора и да ги насърчават да търсят Бога в библейски стихове и в сбитата изповед на вярата.
Когато ги изработихме, раздадохме 187 000 от тях в 343 затвора в 50 щата. Очевидно Господ отговори на моята молитва, макар и не така, както очаквах.
Бог чува и отговаря на молитвите ни. Понякога отговорът напълно отговаря на очакванията ни. Друг път е трудно да го видим, защото не можем да откъснем поглед от предварителните си представи. Някои отговори забелязваме едва когато се върнем назад във времето. Има молитви, които остават без отговор. Във всички случаи можем да сме уверени, че Бог иска най-доброто за нас.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че чуваш и отговаряш на нашите молитви. Помагай ни да виждаме отговорите дори когато те не съответстват на предварителните ни очаквания. Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги отговаря на молитвите ни, понякога по изненадващ начин.
Макс Мардик (Колорадо)

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply