Отражения

Прочит: 1 Йоан. 1:3-9

 

„Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“

(Матей 5:16)

 

Една от любимите ми снимки е на известен планински връх във Вашингтон, отразен в бистрата синя вода на едно езеро. Когато я гледам, си припомням, че съм призован да отразявам Христос в живота си. Думите, делата ми, целият ми живот може да бъде добър пример.

Често се питам дали отразявам Христовата любов толкова чисто, колкото чисто е отражението на онзи планински връх във водата. Съмнявам се! Но онова отражение също не е съвършено. Аз не съм перфектен християни, но ме успокоява фактът, че Бог не очаква от мен да бъда съвършен, а да бъда верен.

Въпреки нашите несъвършенства Бог ни призовава да отразяваме Христос в този свят. Кой ще види Спасителя чрез нашия пример днес?

 

Молитва: Боже, помагай ни да отразяваме Твоята любов, за да Те виждат другите в това, което казваме и правим. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Бог не очаква да сме перфектни, а да сме верни.

Робърт Ейбъл (Мериленд)

 

Да се молим за: ФОТОГРАФИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply