Отвъд нашето разбиране

Прочит: Филипяни 4:4-7

 

„… Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“

(Филипяни 4:7)

 

Скоро бях завършила колеж и се притеснявах за бъдещето си. Не знаех как по на-добрия начин да преподавам танци, някои от близките ми бяха болни и се опитвах да се справя с ежедневните задачи.

Докато отивах на обяд с майка ми и брат ми, надявайки се хубавата храна да подобри настроението ми, се молех за Божия мир. Въпреки това не можех да се успокоя.

Дефиницията ни за мир включва пълно спокойствие и липса на тревога. Така се чувствам на плажа, легнала върху мекия пясък, без грижи, под топлите слънчеви лъчи. Но тогава си припомних, че Божият мир е повече от чувство. Както се казва в днешния стих, той превъзхожда всяко човешко разбиране. Дори сред безпокойството и тревогата, които носи забързаното ежедневие, вярата ни обещава Божието присъствие, помощ и благодат. Божият мир не е просто чувство. Бог ни дарява мир дори когато, и особено когато, е невъзможно да се успокоим.

 

Молитва: Господи, помогни ни да не забравяме, че Твоят мир е с нас в тревогата и несигурността и очаква да се хванем за него. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато чувствам тревога, Бог ми дарява мир.

Микаела Норват (Калифорния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКОРО СА ЗАВЪРШИЛИ КОЛЕЖ.

 

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply