Отвъд стените

Прочит: Галатяни 6:2-10

„И така, доколкото имаме случай, нека да правим добро на всички, а най-вече на своите по вяра.“
(Галатяни 6:10)

Докато обядвах на летището, забелязах през няколко маси един военен. Реших да отида и да му благодаря за неговата служба за страната. Попитах го къде отива, като се надявах да се прибира вкъщи, но той отвърна: „Отивам в Багдад, господине“.
Малко по-късно погледнах към хората, които се приготвяха за самолета, и си помислих, че всеки от тях вероятно е тръгнал към свое „бойно поле“. Може да им предстои операция или преглед, може да се грижат за възрастни родители или да се притесняват за работата си. Какво ли щеше да стане, ако попитам всеки от тях къде отива той ми отговори искрено?
Бог иска църквата да бъде семейство, в което всеки има грижа към останалите. Това може да стане, като благодарим на братята и сестрите си, че са благословение за нас, и като се интересуваме от техните проблеми. Можем да погледнем отвъд стените на църковните сгради и да покажем на тези, които са се запътили към своето бойно поле, че не са сами.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни подкрепяш във време на изпитание. Направи ни чувствителни към болките и нуждите на хората около нас и ни подтиквай да им помагаме. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Как Бог ме води към това да се отзовавам на нуждите на своите ближни?
Анди Бейкър (Тенеси, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЛУЖАТ В АРМИЯТА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply