Отвъд външното

Прочит: 1 Царе 16:1-12

„… понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце.“
(1 Царе 16:7)

Трябва да призная, че Карл не беше първият ми избор. В началото той дори не привлече интереса ми. Исках кафявия женски булдог. За съжаление, той почина малко след раждането си. Но аз толкова очаквах кученце от тази порода, че не се замислих, когато ми изпратиха снимка на друго малко – мъжко и доста по-светло на цвят. Тогава нямах представа как този втори избор щеше да промени живота ми.
Някои от нас познават чувството от това да си втори или дори последен избор. Успокоява ме това, че дори Есей не разпозна в сина си Давид претендент за бъдещ цар. Той представи пред Самуил всички свои синове, без него. Но Бог каза на пророка, че именно Давид е избраният и че човек гледа на лице, но Господ гледа на сърце.
Със сигурност греша, когато гледам единствено външния вид. В човешката природа е да се сближаваме с хора, които приличат на нас. Но ако искаме да приличаме на Исус, трябва да се ориентираме не според външното излъчване, а според сърцето. Благодарна съм, че Бог ме е срещнал с хора от различни етноси и социални групи, които също Го търсят с цялото си сърце. Но, което е най-важното – вярвам, че ще продължавам да бъда благословена от уверението, че Бог е избрал мен.

Молитва: Господи, помогни ни да гледаме отвъд външния вид, етноса или социалния статус, за да приемаме хората така, както Ти ги приемаш. Амин.

Мисъл за деня: Всеки ден ще се стремя да виждам хората така, както ги вижда Бог.
Кора Хокинс Дара (Северна Каролина)

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ ОТВЪД ВЪНШНИЯ ВИД.

Остави коментар

Live Reply