Отвътре

Прочит: Псалм 139:1-18

 

„… страшно и чудно съм направен…“

(Псалм 139:14)

 

Псалм 139 винаги е бил любимият ми библейски текст. Когато бях дете, откривах в него своята уникална ценност. Разбирах, че имам предназначение, което само аз мога да изпълня. Когато пораснах, други неща станаха по-важни и не се съсредоточавах толкова върху своята уникалност.

Един ден приближавах касата в магазина с пълна с продукти количка. Точно пред мен застана друга жена с почти толкова пълна количка. Това ме подразни. Не виждаше ли, че бързам? Тогава чух в ума си: „Тя също е страшно и чудно направена“. Това ме смири и осъзнах истината. Тогава чух: „Моли се за нея“. Какво? Докато още се борех с яда си, казах една кратка молитва.

Не зная как е продължил денят на жената, но аз почувствах промяна. След като се помолих, гневът ме беше напуснал. Почувствах истинска любов към тази жена. Осъзнах, че Бог иска да се моля не само за нея, но и за себе си.

Молитвата ни променя отвътре. Колко прекрасен щеше да е светът, ако всички се молехме един за друг и позволявахме молитвата да променя мислите и делата ни!

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да помним, че всеки от нас е създаден по Твой образ. Напомняй ни да се отнасяме с другите като с Твои възлюбени деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата за другите се отразява добре и на мен.

Мелъди Багеч (Оклахома, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НИ ДРАЗНИ.

 

Остави коментар

Live Reply