Отвътре

Прочит: Притчи 31:10-30

„Прелестта е измамлива и красотата е лъх; но жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена.“
(Притчи 31:30)

Погледнах в огледалото и забелязах неизбежните предвестници на остаряването. Трудно е да се примирим с тази мисъл в култура, която постоянно ни обещава, че със съвременните продукти можем да се запазим млади. Не спират да пускат реклами с известни хора, които пръскат огромни суми за подмладяващи процедури. Не е чудно, че много от нас се притесняват от външния си вид.
Имаме Бог, Който се интересува от това какви сме отвътре и иска да обичаме себе си. Ако се фокусираме върху това, което Той обича в нас, ще се зарадваме. Господ ни казва точно обратното на това, което ни казва светът – че е по-важно какви сме отвътре, а не какъв е външният ни вид.
Никой няма да остане вечно млад. Всички ще преминем от този свят един ден. Но това, което сме отвътре, ще свидетелства за нашата вяра пред света и ще ни отведе към вечния живот.

Молитва: Господи, помогни ни да не забравяме, че начинът, по който отразяваме Христос, може да повлияе на хората около нас. Нека носим Твоята любов. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Бог се интересува повече от това, което е в сърцето ми, отколкото от това как изглеждам.
Джени Макбрайт (Алабама)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ ВЪНШНИЯ СИ ВИД.

Остави коментар

Live Reply