Отворена врата

Прочит: 1 Йоан. 5:1-12

 

„И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот и че този живот е в Неговия Син. Който има Сина, има този живот; който няма Божия Син, няма този живот.“

                                                                  (1 Йоан. 5:11-12)

 

Със сина ми посетихме близкото училище в специалния ден на отворените врати, за да кандидатстваме за предстоящата учебна година. Всичко беше ново, вълнуващо, различно и нямах търпение да го видя в класната стая, но кандидатите бяха 600, а местата – 150. Не знаех дали синът ми ще бъде приет.

Изведнъж между документите за кандидатстване открих един, на който пишеше: „Ако живеете в района на училището, имате предимство при записването“. Какво облекчение!

Аз отскоро съм християнка и често изпитвам съмнения относно спасението си. Случката в училището ми помогна да погледна на Христовото възкресение като на отворена врата, през която можем да влезем в небето. Всеки може да отиде там, никой желаещ няма да бъде разочарован. Ако вярваме, че Исус е нашият Спасител, и живеем праведно, не бива да се съмняваме, че ще наследим вечен живот. Да, по пътя можем да се забавим,  да отпаднем и пак да се върнем, но ако Исус живее в нашите сърца, един ден ще отидем при Него.

 

Молитва: Боже на всичко и на всички, усилвай вярата ни в Твоето слово и нека винаги взорът ни да е отправен към кръста на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е верен и затова не бива да се съмняваме във вечния живот.

Сю Питърс (Южна Африка)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ СЪС СЪМНЕНИЕТО.

Остави коментар

Live Reply