Първа неделя от Великия пост

Прочит: Римляни 6:4-14

 

„Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, тъй като сте безквасни; защото и Христос, нашата Пасха, беше заклан за нас.“

                                                                        (1 Коринтяни 5:7)

 

Аз израснах във време, когато в нашата страна думата „Бог“ се пишеше с малка буква. Да вярваш в Бог беше знак или на глупост, или на ирационалност. Но на един определен ден през пролетта във всеки дом ухаеше на печени сладкиши и се боядисваха яйца. Всички чувстваха празника. Аз обичах да приготвям традиционните великденски ястия.

На този ден много хора ходеха на гробищата. По много причини това бе единственият ден в годината, когато се почиташе паметта на починалите близки. Така че ако имаш трапеза, отрупана с великденски ястия, и си ходил на гробищата, празнуваш подобаващо.

Когато повярвах в Христос, открих, че боядисването на яйцата не е толкова важно, отрупаната маса не е задължителна, а на гроба на починал близък можеш да ходиш по всяко време. За мен Възкресение Христово се превърна в празник на светлината. Дори когато облаци скриват слънцето на този ден, Христовата светлина преминава през тях и осветява деня. Едва ли някога ще осъзная напълно дълбокия смисъл на Исусовото идване на земята, но чувствам тази безкрайна любов. Тя ми дава радост и увереност, че Възкресението е чудо, което е и за мен.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за чудото на Твоето възкресение и че то е подарък за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво означава Исусовото възкресение за мен?

Галина Самсон (Русия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРАЗНУВА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО ЗА ПЪРВИ ПЪТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply