Първи стъпки

Прочит: Исая 40:28-31

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

                                                                      (Исая 41:10)

 

Едногодишната ми дъщеря скоро проходи. Първите й стъпки ми донесоха неописуема радост. Разтварям ръце, тя тръгва към мен и аз я посрещам в щастлива прегръдка. Отне й време да се престраши и да започне да ходи. Всяко нейно падане ме натъжаваше, но продължавах да й помагам да се изправи отново на крачетата си и да продължи да опитва. Като нейна майка знаех колко голяма свобода ще й даде ходенето.

Пътят ми с Христос е такъв. Когато направих първите си крачки с Него, бях много развълнувана от откритията. С времето чувствах все по-силно светлината в сърцето си и щастието от приближаването към моя Спасител. Дойде време, в което ми се искаше да тичам към Него. В началото мислех, че християнският живот ще бъде лесен и никога няма да се поклатя. Но не това ни е обещал Бог. Той знае, че с растежа във вярата идва и подхлъзването, затова не спира да ни подкрепя.

Ако не спираме да вървим към Христос, Той ще протяга ръка, за да ни помага и да ни води в пътя пред нас. Като добър Баща, Той знае каква свобода ще ни донесе това.

 

Молитва: Отче, помагай ни да не забравяме, че ще падаме и ставаме, докато се учим да вървим към Теб, но че Ти се радваш, когато отново си стъпваме на краката и продължаваме напред. Амин.

 

Мисъл за деня: Всяка стъпка към Бога е стъпка в правилната посока.

Джейда Прейър (Илинойс)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СЕ УЧАТ ДА ХОДЯТ.

 

 

Остави коментар

Live Reply