Първи

Прочит: Марк 10:35-45

 

„И като седна, повика дванадесетте и им каза: Който иска да бъде пръв, ще бъде последен от всички и служител на всички.“

                                                                                (Марк 9:35)

 

„Бъди първият, който ще притежава най-новия модел компютър“. Когато прочетох тази реклама в един магазин, се замислих върху голямото значение, което хората отдават на това да бъдат първи. Редят се на опашки с дни, за да вземат първи някой нов модел телефон. Остават дълги часове извън работното време на работа, за да станат първи в компанията някой ден. В спорта, а и в ежедневния живот не спираме да се стремим към върха.

Изумявам се, когато откривам това явление и в църквата – стремеж не да служиш, а да си на ръководна позиция. Дори апостолите се изкушиха да се полакомят за първите места (Марк 9:33-34). Обаче, Исус преобръща тази наша представа за първенство. Той ни казва, че който иска да бъде пръв в небесното царство, трябва да стане последен и да служи на другите.

Ние избираме как да живеем живота си. Можем да се стремим към първенство така, както го разбира светът, но можем да изберем да бъдем първи в Божието царство, като живеем смирено и в служение на нашите ближни.

 

Молитва: Боже, помагай ни да служим на Твоето царство, като служим на другите в Христовото име. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще служа на хората днес?

Джоди Уилър (Аризона)

 

Да се молим за: ДУХ НА СМИРЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply