Пътят

Прочит: Римляни 8:18-25

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

                                                                       (Римляни 8:28)

 

Докато карах по шосето, небето се изпълни с тъмни облаци и заплиска дъжд. Приближих един подлез и видях мотоциклетист, който беше взел мъдрото решение да се скрие там, докато бурята премине. Забелязвах мотоциклетистите, защото със съпруга ми обичахме да караме мотори. Преди няколко години той почина от рак и сега ми липсват тези прекрасни мигове заедно. Щом видя мотоциклетисти, благодаря на Бога за времето, което ми беше подарил с обичния ми съпруг.

Преминах покрай подлеза и пътят пред мен вече беше сух. Помислих си за човека, който се криеше в подлеза – около него валеше дъжд, а само няколко крачки по-нататък времето бе прекрасно. Замислих се и за собствения си живот, за битката, която мъжът ми води с болестта, и за това колко трудно ми е било понякога да повярвам, че въпреки всички обстоятелства Бог ще даде избавление.

Макар да се налага да почакам, зная, че пътят пред мен е по-добър от това, което виждам сега. Бог е верен и е обещал всичко да съдейства за добро на тези, които Го обичат.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за обещанието Святият Дух да бъде с нас дори в мрачните дни от живота ни. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще бъде с нас преди, по време на бурята и след нея.

Синди Оуънс (Охайо)

 

Да се молим за: МОТОЦИКЛЕТИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply