Пълен достъп

Прочит: Евреи 4:12-16

„… в Когото имаме своето дръзновение и достъп с увереност чрез вяра в Него…“
(Ефесяни 3:12)

Трите дни проливен дъжд оставиха нашия район потопен под вода – задръстени канализации, наводнени дворове и непроходими пътища между хълмовете. Шосетата се изпълниха с предупредителни табели и шофьорите постоянно трябваше да търсят алтернативни маршрути.
Когато се опитах да стигна до магистралата, видях, че е невъзможно, и трябваше да се върна обратно. Това допълнително ме изнерви. Докато завъртах волана, се замислих, че имам избор – да позволя на напрежението да надделее, или да се помоля Бог да ме успокои въпреки усложнената ситуация. Помислих си – докато се моля, пред мене няма пречки. Имам пълен достъп до Бога по всяко време!
Исус Христос е пътят към Бога (Йоан 14:6) и чрез Него можем да пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта (Евреи 4:16). Има много начини да общуваме с Бога – молитва, четене на Библията, богослужение, слушане на християнска музика, служене. Господ никога не поставя пред нас табела „Пътят е затворен“. Ако пристъпим към Него с чисти сърца, Той ще ни приеме.

Молитва: Господи, благодарим Ти за всичко, което ни напомня, че си винаги с нас. Амин.

Мисъл за деня: С молитва мога да достигна Бога по всяко време и на всяко място.
Нанси Кей Грейс (Арканзас)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В НАВОДНЕНИ РАЙОНИ.

Остави коментар

Live Reply