Пълна увереност

Прочит: Римляни 5:1-5

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

(Римляни 8:28)

 

 

Съвсем скоро лекарите откриха на дъщеря ни Джули агресивен мозъчен рак и прогнозираха най-много две години живот. Въпреки тежката диагноза Джули реши да възложи цялата си вяра и упование на Бога. Всяка сутрин и всяка вечер тя слуша библейските думи и размишлява върху тях. (Размишлението на следващата страница е нейно.) Джули реши да не се отчайва и да надява на Божията любов до края на земните си дни. Някои хора се изненадаха много от това нейно поведение, но нашата дъщеря е уверена, че Господ има грижа за нея.

Животът е изпълнен с изненади, несигурност и предизвикателства. Ние решаваме как ще реагираме на всички тях. Можем да изпаднем в гняв и отчаяние, но можем да се доверим на обещанията на нашия любящ Небесен баща. Ние не знаем бъдещето, но сме сигурни, че Бог има грижа както за Джули, така и за всички нас.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че можем да Ти се доверим във всяка ситуация. Не знаем какво ни очаква в бъдеще, но познаваме Твоята любов, която никога не отпада. Благодарим Ти, че си ни обещал да ни дадеш мир и надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Бога при всякакви обстоятелства.

Дона Илайсън (Вашингтон)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА БОЛНИ ОТ РАК.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply