Парти с подаръци

 

Прочит: Деяния 20:32-35

 

„… давайте и ще ви се дава; добра мярка – натъпкана, стръскана, препълнена, ще ви дават в пазвата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.“

(Лука 6:38)

 

Когато го попитахме какво иска за празненството по случай петгодишния му рожден ден, моят внук Кейлъб каза: „Парти с подаръци. Всеки носи подарък и после ще ги занесем на бездомните деца в приюта, защото те си нямат“. Така и направихме, а Кейлъб каза, че това е била най-забавната част от рождения му ден.

Исус ни учи да даваме. Ако даваме с щедри сърца, самите ние ще получим „добра мярка“. Тя може да се изразява в радостта от това, че сме показали към някого любов. Щедростта без очакване за отплата позволява на Бога да използва нашите дарове, за да достигнат повече хора до изобилен живот. „Добрата мярка“ получаваме тогава, когато осъзнаем, че даването от сърце само по себе си е награда.

 

Молитва: Давай ни щедри сърца и умове, Боже, за да може това, което даваме на другите, да им помогне да познаят Твоята любов. Молим се в името на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да използвам своите дарове, за да благословя другите?

Джон Тейт Джуниър (Вашингтон)

 

Да се молим за: БЕЗДОМНИТЕ ДЕЦА.

 

Остави коментар

Live Reply