Първи адвент

Прочит: Матей 1:18-25

 

„Тя ще роди Син, Когото ще наречеш Исус; защото Той е, Който ще спаси народа Си от греховете му.“

(Матей 1:21)

 

Точно седмица преди Рождество Христово се прибирах вкъщи, за да водя рождествените служби. С мен трябваше да дойде и 18-годишният ми син, но предната нощ в тихата болнична стая разбрах, че счупеният му врат се е инфектирал и той ще остане инвалид. Когато чух коледните песни, затворих вратата. Как можех да празнувам и да пея празнични песни в такъв момент?

Малко по-късно стоях в тъмното на отворен прозорец и гледах нощната мъгла, която се стелеше над слабите светлини на улицата. Сякаш чух Божия глас: „В нощта на Христовото рождество Витлеем не беше огрян от светлини, по улиците не се чуваха песни, нито се разменяха подаръци. В онази тъмна нощ вашият Спасител дойде на земята като беззащитно бебе, за да ви избави от тъмнината“.

В Михей 5:2 се казва: „А ти, Витлеем Ефратов, макар и да си малък… от теб ще излезе за Мен Един, Който ще бъде владетел в Израел“. Владетелят – Исус Христос – ще спаси Своя народ. Рождеството е за тези, които нямат радост, за тези без дом, за всички, които са изгубили своя път. Със сигурност това Рождество беше за мен и за моя син.

 

Молитва: Святи Боже, помагай ни и ни благославяй според нашите нужди. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да празнуваме Христовото рождество както с песни, така и в мълчание.

Джордж Най (Орегон)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПОСРЕЩАТ ХРИСТОВОТО РОЖДЕСТВО В БОЛНИЦА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply