Първо Неговото царство

Прочит: Псалм 62:1-2, 5-8

„Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.“
(Матей 6:33)

Подготвям се за прослушване, защото ще кандидатствам в училище по изкуствата, и едновременно с това се стремя да постигна добър гимназиален успех. През последните месеци съм доста разтревожена, стресът ми идва в повече. По някаква причина не се притеснявам да се представям пред публика, но когато трябва да ме оценява комисия, изпадам в паника. Мисълта да бъда отхвърлена и да не успея в нещо, за което се готвя толкова дълго, ме докарва до сълзи.
В това натоварено ежедневие трудно намирам време да си поема въздух и да мисля за Бога. Когато успявам, чувствам Божия мир, който постепенно отнема стреса и тревогата. Една такава добра възможност да разговарям с Бога, е пътят към училище сутрин. Спирам радиото в колата и в пълна тишина Му благодаря за всички благословения. Не мисля какво трябва да правя, а как Той ще се погрижи за мен.
Бог знае от какво се нуждаем и ще ни води към нашите цели. Ако първо търсим Неговото царство, Той ще ни помогне да преодоляваме проблемите.

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята вечна любов. Помогни ни да останем верни дори когато животът не ни дава да си поемем въздух. Нека следваме Твоето любящо водителство. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся първо Божието царство.
Анджелина Баси (Северна Каролина)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ГОТВИ ЗА ПРОСЛУШВАНЕ.

Остави коментар

Live Reply