Първото място

Прочит: Псалм 34:4-7

„Освежава душата ми…“
(Псалм 23:3)

Помня как, когато бях на осем, помагах на татко да си намери ключовете. В притеснението си той каза: „Защо винаги става така, когато изгубиш нещо – намираш го на последното място, където търсиш?“. После добави с усмивка: „Защото като го намериш, спираш да търсиш“. Това заключение много ми хареса и оттогава, когато търся нещо изгубено, го приемам като забавна игра. Целта ми е първото място, на което търся, да бъде последно.
Това може да се отнася до малките неща, които губим – обувките си, слънчевите очила или дистанционното, но къде търсим изгубената смелост, надеждата или посоката в живота? Къде търсим себе си, когато се изгубим? В моменти на притеснение е характерно за нас да търсим на грешните места. Стремейки се към утеха, се хващаме в алкохола, дрогата или друг унищожителен навик, в който няма да намерим нищо добро.
Библията ни казва, че в трудни моменти можем да се обърнем първо към Бога за помощ и утеха. Бог, Който се грижи за нас, може да ни възстанови и да ни възвърне изгубеното. Молитвата ни позволява да получим Божието напътствие, а Библията ни помага да открием отново Божията необятна любов, която може да възроди духа ни. В определени моменти всички изпитваме тежки загуби. Утешително е да знаем къде да потърсим нова сила и стабилност.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че винаги можем да получим сила от Тебе. Нека помним, че можем да Те търсим във всяко изпитание. Амин.

Мисъл за деня: В най-големите проблеми първо ще търся помощ от Бога.
Уеб Смит (Джорджия, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ИЗГУБЕНИ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply