„Пътя свърших, вярата опазих“

Прочит: Римляни 5:1-8

 

„Аз се подвизах в доброто войнстване, пътя свърших, вярата опазих…“

(2 Тимот. 4:7)

 

На олимпийските игри през 1968 година в Мексико маратонецът Джон Стивън Акуари се състезава за Танзания. Докато бяга, той пада и получава тежка травма на коляното и рамото. Въпреки това продължава и стига до финала, макар и повече от час след победителя. Когато по-късно журналистите го питат защо не се е отказал, той отговаря: „Моята родина не ме е пратила на 5000 мили, за да започна бягането, а да го завърша“.

Мотото ми в училище беше една латинска сентенция, която гласи: „Краят увенчава делото“. Аз я разбирам така: „Ако се трудиш до края, ще получиш победния венец“. Тези думи са ме насърчавали през целия ми живот.

И апостол Павел пише за устояването до края: „знаем, че скръбта произвежда твърдост, а твърдостта – изпитана правда, а изпитаната правда – надежда“ (Римляни 5:3-4). В края на своя живот апостолът е в състояние да каже: „пътя свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мен венецът на правдата“ (2 Тимот. 4:7-8).

Не е нужно да сме маратонци, нито апостол Павел. Ако не отклоняваме погледа си от Исус, накрая ще чуем: „Хубаво, добър и верен слуга!“ (Матей 25:21).

 

Молитва: О, Господи, молим се да завършим пътя добре и да получим венеца на живота с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Животът с вяра ще ми помогне да стигна до края на пътя.

Карол Първс (Обединеното кралство)

 

Да се молим за: ОЛИМПИЙСКИТЕ АТЛЕТИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply