Пътят пред нас

Прочит: Псалм 78:9-16

„Аз ще те вразумя и ще те науча на пътя, по който трябва да ходиш; ще те съветвам, като върху теб ще бъде окото Ми.“
(Псалм 32:8)

След закуска с мъжа ми и дъщеря ми побързахме да се преместим във вагона, от който можеше да видим пътя пред нас. Страничните прозорци бяха чисти и разкриваха добра гледка към планинските върхове, езерата, горите, дори други преминаващи в далечината влакове. Виждахме и задните вагони. Но предният прозорец беше заледен и не ни позволяваше да видим пътя.
Разочарована, се замислих за многото препятствия в живота, които скриват пътя пред мен. Спомних си и за израилтяните, които излязоха от Египет, за да тръгнат към Обещаната земя (Изход 12-14). Те не знаеха пътя. На всичкото отгоре стигнаха до морето, а зад тях идваха преследващите ги египтяни. Но Бог не ги изостави нито за миг – раздели морето и ги преведе през пустошта, като им изпращаше облачен стълб денем и огнен – нощем (Изход 13:22).
Господ имаше план за Своя народ и искаше хората да повярват, че ще стигнат в Обещаната земя. По време на нашето пътуване аз трябваше да се доверя, че машинистът има ясна видимост от своето стъкло. Възможностите ни да виждаме пътя пред себе си са ограничени, което често ни кара да се чувстваме несигурни, но нека се доверяваме на Бога, Който знае пътя.

Молитва: Боже, когато пътят пред нас не е ясен, помогни ни да Ти се доверим, че ще ни заведеш на правилното място. Амин.

Мисъл за деня: Бог знае пътя и ще ме води.
Каръл Харисън (Канада)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ С ВЛАК.

Остави коментар

Live Reply