Пътят пред нас

Прочит: Йеремия 29:10-12

 

„Така казва Господ: Застанете на пътищата и вижте, и попитайте за древните пътеки – къде е добрият път, и ходете по него, и ще намерите покой за душите си…“

(Йеремия 6:16)

 

През Северна Каролина преминава огромна екопътека, свързваща няколко щата. Една сутрин се разхождах сред красивата природа и се опитвах да слушам Божия глас, докато се любувам на Неговите творения. Пееха птици, по дърветата тичаха катерички, а съвсем близо видях да преминава елен. Пътят беше постлан с красиви разноцветни цветя. Папратите бавно разтваряха своите листа, а наблизо се чуваше ромон от поточе.

Сам сред красивата природа, се замислих за 30-те години, в които работих като пожарникар. Току-що се бях пенсионирал и търсех ново нещо, на което да се посветя. Молех се: „Боже, къде искаш да ме изпратиш? По какъв път да поема?“. Богатите звуци на Божието творение сякаш ми нашепнаха: „Върви по пътя, който вече съм положил пред теб“.

В Библията имаме достатъчно знаци, които да ни водят по пътя. Водителство получаваме и по други начини – чрез насърчението от приятел, чрез писмо от колега, в хората, които срещаме. Бог ни поставя там, където трябва да бъдем. Можем да бъдем сигурни, че Той има план за нас и ще ни придружава по целия път.

 

Молитва: Благодарим Ти, Отче, че си с нас по житейския ни път. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ми дава насоката, от която имам нужда.

Дейвид Бълинс (Северна Каролина)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПЕНСИОНИРА.

 

 

Остави коментар

Live Reply