Пътят

Прочит: Йоан 14:1-14

„Исус му каза: Аз съм пътят и истината, и животът…“
(Йоан 14:6)

Само няколко седмици след като пристигнахме да работим в Англия, със съпругата ми трябваше да шофираме из Лондон. Докато се опитвахме да се придържаме към правилната лента, попаднахме в голямо кръгово кръстовище с няколко изхода. Знаците ни объркваха и не знаехме коя е правилната посока. Беше опасно да пресичаме лентите. Решихме да останем в своята и да завъртим още веднъж в кръговото. Когато отново стигнахме до знаците, те ни се видяха по-ясни и разбрахме от кой изход трябва да излезем. Най-накрая бяхме на правилния път невредими.
Често неуспехите и промените ни карат да се чувстваме несигурни и объркани. Започваме да се въртим в несигурност и липса на вяра. Питаме се къде е изходът от ситуацията. Първата крачка в такива случаи е да повярваме, че има изход, а после с вяра и молитва да го открием.
Християните знаят, че Христос е пътят. Когато погледнем към Него и видим как отвръща на гнева с любов и как приема тези, които Го отхвърлят, показва вярност, сила и доброта, как живее според волята на Своя Отец, можем спокойно да Го последваме. Това е верният път.

Молитва: Господи Исусе, помогни ни да търсим Твоя път всеки ден. Амин.

Мисъл за деня: Исус ме уверява, че има изходен път.
Еверард Блакмън (Австралия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ В НЕПОЗНАТ ГРАД.

Остави коментар

Live Reply