Пъзелът на моя живот

Прочит: Еклисиаст 3:9-14

 

„Каква полза за онзи, който работи, от онова, в което се труди той? Видях труда, който Бог даде на човешките синове (…) без обаче да може човек да издири отначало докрай делото, което е направил Бог.“

(Еклисиаст 3:9-11)

 

Когато със сина ми купуваме пъзел, той се ориентира по картинката на кутията. Разбира се, когато го отворим, той няма нищо общо с нея – виждаме само множество безредни парчета.

В живота ще попадаме в много ситуации, които ще ни разбиват на парчета. Гневът, обидата и скръбта ще ни карат да се чувстваме като събрания в плика пъзел. Но Бог винаги вижда цялата картина, както ние виждаме картинката на кутията. Както се казва в днешния библейски прочит: „Той е направил всяко нещо хубаво на времето му“ (Еклисиаст 3:11).

Макар че житейските товари се увеличават, Господ взема парчетата от болка и съжаление и създава от тях нещо ново, красиво и пълноценно. Той познава нашите възможности. Когато почувстваме тежест в сърцата си и усетим, че вече нямаме сили, можем да се доверим на Него, защото само Той може да нареди пъзела.

 

Молитва: Господи, помогни ни да повярваме, че Ти винаги си до нас и действаш в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Пъзелът на моя живот е красив в Божите очи.

Челси Калвърт (Тексас)

 

Да се молим за: СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ДЕТСКИ ИГРАЧКИ.

 

Остави коментар

Live Reply