Перфектният кръст

Прочит: Йоан 19:17-30

 

„Каза още и на всички: Ако някой иска да дойде след Мен, нека се отрече от себе си, нека носи кръста си всеки ден и нека Ме следва.“

(Лука 9:23)

 

В затвора се научих да си запълвам времето с неща, които иначе не бих правил, например творческо писане и рисуване. Когато повярвах в Христос, реших да нарисувам кръст, който да ми напомня какво Той е направил за мен. За жалост, в затвора разполагам само с химикал и хартия, защото не ни дават моливи, така че работата не беше лесна. Гумите също не са разрешени, а с тетрадката вместо линия не можех да придобия реална представа за дължината и ширината. Опитах се да направя и сенки за въжетата, така че дървеният кръст да изглежда стар.

Докато полагах усилия да нарисувам перфектния кръст, осъзнах, че кръстът на Исус едва ли е бил перфектно изработен. Вероятно е бил груб и неравен. След часове работа си казах, че има само две съвършени неща, свързани с Христовия кръст – самият Христос и това, че умря заради нашите грехове. Благодарение на Неговата жертва Бог прости моите несъвършенства. Мога да нося кръста си всеки ден, приемайки Божията любов и милост.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни обичаш, особено когато не се чувстваме достойни за обич. Благодарим Ти за Твоята прошка и милост. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме обича повече, отколкото мога да си представя.

Стивън Пол Саймънс (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, ОТ КОИТО СЕ ОЧАКВА ДА БЪДАТ ПЕРФЕКТНИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply