Песента на птиците

Прочит: Матей 6:25-34

„Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?“
(Матей 6:26)

През 2014 г. синът ми лежа в болница дълго време. Беше зима и студът и мракът съответстваха на периода, през който преминавахме. Но в студената болница имаше двор, който ме успокояваше. Там бяха поставили прекрасна пейка, над която растеше жасмин. От двете ѝ страни имаше кипариси и обкичени с цветове камелии. В центъра на двора беше сложена голяма хранилка за птици. Но най-хубавото на това място бяха песните на птиците, които отекваха из цялата болница. Една малка градина, пълна с живот и музика от природата.
Всеки ден разхождах сина си с инвалидната количка и спирахме на това място. За няколко минути забравяхме проблемите и се наслаждавахме на природата, гледахме игривите птици и слушахме красивите им песни. Винаги ще помня тази градина, защото ми носеше мир в онова трудно време и защото ми напомня думите от днешния прочит. Бог се грижи за птиците, а колко повече – за нас! Не преминаваме през житейските изпитания сами. Божията любов и грижа винаги ни съпътстват, както и мир, „който никой ум не може да схване“ (Филипяни 4:7).

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за Твоята любов и грижа. Благодарим Ти за изцелението и за мира. Амин.

Мисъл за деня: Бог се грижи за нас много повече, отколкото за небесните птици.
Карън Удуърд (Северна Каролина)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА В БОЛНИЦА.

Остави коментар

Live Reply