Пет хляба и две риби

Прочит: Йоан 6:5-13

 

„Тук има едно момче, което има пет ечемичени хляба и две риби; но какво са те за толкова хора.“

(Йоан 6:9)

 

Забелязах, че църквата ни има нужда от хор, който да води хвалението. Въпреки че съм пяла в църковен хор от дете, идеята да водя хор, ме плашеше. Но когато споменах това пред ръководството, те ми предложиха именно аз да се заема. Такава задача криеше риск да се изложа пред цялата църква.

В днешния прочит малкото риби и хлябове, с които разполагаше момчето, изглеждаха повече от недостатъчни, за да нахранят огромната тълпа. Но в ръцете на Исус те се преумножиха. Аз предложих скромните си умения, а Бог ги преумножи, за да имаме църковен хор. Сега църквата, която трудно се справяше с химните, ги пее уверено.

Всеки ден срещаме различни нужди. Понякога си мислим: „Някой трябва да направи нещо“. Може би ние сме този някой. Готови ли сме да рискуваме и да се заемем с трудна задача? В Библията е пълно с примери за хора, които поемат привидно необмислени рискове. Ной, Гедеон, Естир и Давид сториха невъзможни неща с Божията помощ. Ние също можем.

 

Молитва: Небесни Отче, нуждата е огромна, а ние сме малки. С Твоята помощ всичко е възможно. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да преумножи малкото, което имам, за да посрещне нуждата на мнозина.

Джейн Рийд (Орегон, САЩ)

 

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ ХОРОВЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply