Петдесетница

Прочит: Деяния 2:1-12

 

„И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.“

(Деяния 2:1)

 

В неделното училище, което водя, имахме урок за Петдесетница. Казах им, че си представям изненадата на първите Христови ученици, които станаха свидетели на невероятно чудо: много хора, говорещи различни езици, научиха за Исус.

През няколко години посещаваме родителите на моята съпруга, които живеят в Германия. Макар че не говоря немски, се радвам, когато ходим на църква там. Проповедите, песните и молитвите са на език, който не познавам, но все пак се чувствам като у дома и разбирам всичко, без да се нуждая от превод. Святият Дух ми позволява да чувствам мира, любовта и искреността в думите, които чувам, радостта от химните и молитвите. Разбирам какво хората правят по интонацията и жестовете. Например зная кога се казва молитвата „Отче наш“, сещам се за някои от песните по мелодията.

Насърчавам хората, които пътуват, да намират църква на всяко място и да я посещават. Общото ни служение като християни и водителството на Духа ни помагат да разбираме всичко и да бъдем част от Христовото тяло.

 

Молитва: Създателю, благодарим Ти за Святия Дух, Който помага на всички и на всяко място да разбират Твоето слово и да Ти служат на родния си език. Помагай ни да посрещаме непознатите хора в църквата и да ги каним, за да служат с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог чува молитвите, независимо на какъв език са изречени.

Дейвид Джон Уолкър (Охайо)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ, КОИТО ПЪТУВАТ В ЧУЖБИНА.

 

Остави коментар

Live Reply