Писмо до Бога

Прочит: Псалм 28:6-9

„Благословен да е Господ, защото послуша гласа на молбите ми.“
(Псалм 28:6)

Не помня точната дата, на която сестра ми направи една хартиена торба и я надписа: „Божията торба“, но тя още е в спалнята ни. Сестра ми ми беше казала: „Ако искаш нещо от Бога, можеш да го напишеш на лист, да го сгънеш и да го пуснеш в торбата“.
Въпреки че това ме развесели, се сетих, че и аз имам особен метод да представям пред Бога молбите си. Веднъж, когато бях много тъжна, излях чувствата си на хартия и надписах листа: „Писмо до Бога“. В него Му споделях всичко, което ме тревожеше. Не съм го слагала в торбата, но го пазех в един от шкафовете с дрехи. Няколко месеца по-късно, когато отворих писмото, се усмихнах. Това, което ме беше разтревожило, вече не ме тревожеше. Освен това някои от молбите ми бяха изпълнени. Всъщност открих, че Бог беше заменил неизпълнените ми желания с нещо по-добро.
Независимо как се молим, Господ ни чува. В Псалм 28:6 Давид казва, че Бог е послушал молбите му. Той ще направи това и за нас. Само трябва да не забравяме да се обръщаме към Него.

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че винаги ни чуваш. Знаем, че нищо не може да ни отлъчи от Твоята любов. Помагай ни, когато се опитваме да възложим доверието си на Тебе. Амин.

Мисъл за деня: Независимо как се моля, Бог ме чува.
Линавати Сантосо (Индонезия)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ УЧИ ДА СЕ МОЛИ.

Остави коментар

Live Reply