План Б

Прочит: Римляни 15:20-28

 

„… понеже от много години съм желал да дойда при вас, когато тръгвам за Испания, ще дойда… и вие да ме изпратите за там… А сега отивам в Йерусалим, за да послужа на светиите.“

(Римляни 15:23-25)

 

При мен често план А се проваля и се налага да прибягвам до план Б. Преди да се дипломирам план А беше да имам църква от 2000 човека, но се наложи да мина към план Б: провинциална църковна общност, съставена от 38 човека. Това беше най-доброто, което можеше да се случи, за да се изградя прекрасно семейство.

Когато се пенсионирах, план А беше да се изкача до красивите горски масиви на Орегон, но започнах да страдам от проблеми с краката. Преминах към план Б: почасова пасторска работа и защита на малтретирани деца в съда.

Апостол Павел искаше да създаде църкви в Испания, но попадна в затвора. Така апостолът се съсредоточава върху план Б: в затвора написва своите послания до ефесяните, филипяните, колосяните и към Филимон, които са благословение за толкова много поколения.

План А за моавката Рут беше да живее спокойно със своя съпруг, но когато той почина, тя тръгна заедно със своята свекърва към Юдейската земя. Рут стана част от родословието на нашия Господ Исус, а нейната вярност и всеотдайност са пример за нас днес.

Всички ние си правим планове и страдаме, когато те се провалят. Аз съм разбрал, че колкото и велики да са нашите планове, Бог може да е приготвил нещо много по-добро за нас и скоро разочарованието ни да се превърне в радост.

 

Молитва: Боже, Който даваш и пазиш нашия живот, помогни ни да повярваме, че Твоите планове за нас са съвършени и далеч надминават нашите представи и очаквания. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся неочакваните възможности, които Бог ми подарява.

Джордж Ний (Орегон)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е РАЗОЧАРОВАН И ОБЕЗКУРАЖЕН.

Остави коментар

Live Reply