Плодоносни

Прочит: Галатяни 5:22-26

„А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание…“
(Галатяни 5:22-23)

Когато бях малка, баба държеше купа с декоративни плодове на масичката за кафе. Със сестра ми играехме, като си избирахме по един плод, докато купата останеше празна. Радвах се, когато съм първа, защото избирах любимия си плод – една връзка яркочервени череши. Следващият ми избор беше зелената ябълка, а третият – синьо грозде. Най-малко харесвах портокала и лимона, а смешното киви винаги оставаше последно.
Преди известно време, докато четях днешния библейски откъс, си спомних тази детска игра. Запитах се дали понякога избирам от плодовете на християнската вяра тези, които ми се струват по-лесни. Не се ли стремя повече към радостта, отколкото към търпението? Не си ли отдъхвам, когато друг прояви милост вместо мен? Не всички плодове на Духа са еднакво лесни за култивиране, но добрата новина е, че не е необходимо да сме перфектни. Бог не иска да сме перфектни, а постоянни. Ако пребъдваме в Христос и се стремим да придобиваме и прилагаме тези добродетели, ще можем да живеем в очакване на добрите плодове, които ще принасяме заедно.

Молитва: Боже на любовта, благодарим Ти, че си търпелив, докато се опитваме да придобием плодовете на Духа. Помагай ни да не се отказваме дори когато срещаме неуспехи. Амин.

Мисъл за деня: Към кой плод на Духа ще се стремя днес?
Ейми Бърлинг (Флорида, САЩ)

Да се молим за: ПОСТОЯНСТВО.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply