Плодоносни

Прочит: Йоан 15:1-8

„Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мен и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мен, не можете да направите нищо.“
(Йоан 15:5)

Преди няколко седмици нашият пастор проповядва за лозата от Йоан 15. Той каза: „Дори едно дърво да дава много плодове, то не се възползва от тях. Те са създадени за другите – хора и животни, които ще ги ядат“. Аз много обичам плодове, особено грозде, пъпеши, ябълки и портокали. След тази проповед всеки път, когато ям плод, си представям дървото и се наслаждавам още повече на вкуса му.
По същия начин Бог иска да даваме добър плод в живота си, за да бъдем благословение за хората. За да сме плодоносни, трябва да пребъдваме в Исус: „Пребъдвайте в Мен и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от само себе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мен“ (Йоан 15:4).
Можем да пребъдваме в Исус, като четем и размишляваме над Неговото слово всеки ден и като го прилагаме в живота си. Ако даваме много плод, ще бъдем благословение за хората. А така ще прославяме Бога.

Молитва: Боже, помогни ни да пребъдваме в Теб и в Твоята любов, за да даваме много плод. Нека бъдем благословение за хората и да Те прославяме. Амин.

Мисъл за деня: Мога да прославям Бога, като бъда благословение за хората.
Мелиана Сантосо (Индонезия)

Да се молим: ДА СПОДЕЛЯМЕ БОЖИТЕ БЛАГОСЛОВЕНИЯ С ХОРАТА.

Остави коментар

Live Reply