По Божи образ

Прочит: Римляни 8:26-30

„И каза: Гол излязох от утробата на майка си; гол ще и да се върна там. Господ даде, Господ взе; да бъде благословено Господнето име.“
(Йов 1:21)

В продължение на 40 години се справях с множество сериозни проблеми – от ниско самочувствие до злоупотреба с алкохол и наркотици – докато един ден на вратата ми дойде полиция. След като обърнаха къщата ми наопаки, ме изведоха оттам с белезници. Преди ареста вярвах, че има Бог, но не бях истински вярващ. Това щеше да се промени.
Когато започнах да чета Библията, аз започнах да виждам и да чувствам Божията любов. Заради начина си на живот изгубих повечето от моите близки, както и парите и здравето си, но Бог никога не се отказа от мен. Върнах се в църквата от моето детство и бях посрещнах с много любов.
Днес е мой ред да се грижа за другите. Почти всеки ден служа доброволно в групи за възстановяване, местни центрове за бездомни, социални кухни и групи за библейско изучаване. Бог не се отказа от мен. Вместо това ми помогна да стана такъв, какъвто Той иска да бъда.

Молитва: Небесни Отче, помагай ни винаги да помним, че сме в Твоите любящи и верни обятия. Усилвай нашата вяра, за да се уподобяваме все повече на Теб. Молим се в името на Твоя Син, Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Бог никога не се отказва от мен.
Джеф Лонг (Северна Каролина)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗНАДЕЖДНИ.

Остави коментар

Live Reply