По Божи образ

Прочит: Битие 1:26-31

 

„Духът Божий ме е създал и диханието на Всемогъщия ме оживотворява.“

                                                                                   (Йов 33:4)

 

Преди няколко години със съпруга ми разглеждахме един антикварен магазин. Там видяхме глинени съдове, направени от местен грънчар преди повече от един век. Той ги изхвърлил в двора на работилницата си, защото се деформирали при печенето.

През годините майсторът се прочул и хората вече търсели неговите изделия. Когато след време намерили повредените съдове, те били оценени високо, не защото са красиви или функционални, а заради името на прочутия майстор.

Историята на тези глинени съдове ми напомни за нашата човешка природа. Ние търпим последиците от греха и това се отразява на природата ни, но въпреки това Бог ни е създал по Свой образ. Ценността ни не се дължи на начина, по който изглеждаме, нито на нашите способности. Ние сме ценни, защото Бог е нашият Творец.

Когато видя всичко, което е сътворил, Създателят каза, че то е твърде добро (Битие 1:31). Ние често виждаме лошото в хората, но нека не забравяме, че всички сме сътворени по Божи образ и сме ценни.

 

Молитва: Господи, помагай ни да гледаме на хората през Твоя поглед, като не забравяме, че всички сме създадени по Божи образ. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки човек е сътворен по Божия образ.

Мери Джейн Хофмастър (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ГРЪНЧАРИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply