По Божия благодат

Прочит: Ефесяни 2:1-10

 

„… по благодат сте спасени…“

(Ефесяни 2:5)

 

Преди две години посетих известна фабрика за кристал и порцелан в Северна Ирландия. Вазите, фигурите, купите и сервизите, които произвеждат там, се изработват по високи стандарти. Радвам се, че станах част от група, на която показаха целия работен процес.

Най-интересен ми беше последният етап – изпробването на качеството. Всеки предмет беше разгледан подробно. Ако се откриеше дори малък дефект, го строшаваха на малки парчета. Много от съдовете, отделени като негодни, имаха толкова малки дефекти, че ми беше трудно да ги забележа.

Докато наблюдавах как се изхвърлят несъвършените изработки, си мислех колко хубаво е, че Бог не постъпва с нас по този начин. Ефесяни 2:5 ни казва: „ по благодат сте спасени“. По Божия благодат спасението ни не зависи от това какво сме направили, а от Христос и Неговата жертва.

Ние не заслужаваме спасение и няма как да го заслужим, но Бог ни го дарява. Затова, ако отвърнем на Неговия призив, Той никога няма да ни отхвърли.

 

Молитва: Любящи Боже, помагай ни да не забравяме, че само благодарение на Твоята благодат сме спасени. Благодарни сме за сигурността и радостта, които спасението ни дарява. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог не ме отхвърля, Той ме изкупва.

Олуин Балнейв (Канада)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ С ПОРЦЕЛАН.

 

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply