По-добра почва

Прочит: Евреи 12:4-11

 

„Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после донася правда като мирен плод за тези, които са се обучавали чрез него.“

(Евреи 12:11)

 

Преминавах през труден период с човек, който беше много ценен за мен. Знаех, че с нищо не бях заслужила обидни думи и постъпки. Бях ядосана и трябваше да избера дали да го отрежа, или да възложа проблема на Бога.

Докато плачех, четях Библията и се молех, чувствах Божията утеха. Усетих любовта на Бога към мен и си припомних, че съм истински ценна за Него (вж. 1 Йоан 3:1). Но дълбоко в мен се пораждаше нещо, за което не бях подготвена. Бог ми помогна да видя собствените си грешки спрямо човека, който ме беше наранил, и ми показа с какво бях предизвикала част от неговите постъпки. Усетих, че Господ използва този случай, за да ме изобличи.

В началото не можех да го приема – как нечие лошо поведение може да е изобличение към мен? Не изглеждаше честно. Тогава се сетих как се премахват бурените в градината – изчиства се всичко, което може да навреди и което е ненужно. Резултатът е здрава почва и добра реколта. Вместо да продължа да негодувам, реших да благодаря на Бога за това изобличение, което щеше да ме подготви да израсна и да се радвам на здрави взаимоотношения.

 

Молитва: Боже, давай ни мир, за да приемаме Твоето изобличение. Амин.

 

Мисъл за деня: Как Бог ме изобличава?

Естър Макдоналд (Канада)

 

Да се молим за: РАЗРУШЕНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply